MiikkaKristianSatama Tulit niin kuin laiva.

Ihan huono puheenjohtajaehdokas - edes raha ei kelpaa

Jostain luojan oikusta päädyin ehdolle Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajaksi. Noh, tässä nyt ollaan. Ja käytetään se ikkuna hyväksi.

 

Valituksi tullessani en ota puheenjohtajuudesta palkkaa.  Tämä on se lähtökohta jolle varaan paljon painoa. Järjestön varat tulee sijoittaa jäsenistöön. Esimerkkiä otan aika läheltä. Anssi Joutsenlahti Kankaanpäästä lahjoitti kansanedustajapalkkionsa hoivatyöhön ja Tommi Laitila luopui juuri kunnanhallituksen puheenjohtajan palkkionsa puolikkaasta osallistuen kuntatalkoisiin. On hyvin kyseenalaista, että nuorisojärjestöissä on palkollisia siinä mittakaavassa, mitä niitä nyt on, kun esimerkiksi kunnissa tehdään poliittisia päätöksiä lähinnä kulukorvauksin.

 

Karstan politiikkaa työnä mielestäni kansanedustajuuskin voisi olla osa-aikaista. Ihmisillä on vapaa-aikaa kyllä tehdä politiikkaa. Minulla on ainakin aina ollut, vaikka "oikeilla töillä" itseäni rasitankin. Siviilityöt myös jatkuu, vaikka olisin puheenjohtaja.

 

PS-Nuorissa on nyt kaksi kokoaikaista työntekijää puheenjohtaja sekä pääsihteeri ja näiden lisäksi kaksi osa-aikaista viestintäsihteeri sekä piirisihteeri. Broilerihautomo on siis käynnistetty. Luontaisesti vanhoilla puolueilla on hommassa ihan omat volyymit ja työntekijöitä sen mukaan. Kannatan nuorisojärjestöjen 12 miljoonan avustuspotin leikkaamista - etenkin sitoutuneimmasta päästä (avustukset 2016). Tämä tarkoittaa periaatteessa sitä, että järjestön toiminnan keskeinen tavoite ei voi olla saatujen avustusten kasvu etenkään, niin että avustuspotti sanelee täysin järjestön olemassaolon. Luontaisesti kannatan 30 miljoonan puoluetukienkin leikkausta.

 

Perussuomalaisuus nousi vastavoimana vanhalle vallalle, ja haluaisin sen olevan sitä jatkossakin. Nuorisojärjestöjen tuet sekä puoluetuet ovat vallanpitäjen valtansa pönkittämistä.  Perussuomalaisten ei tule alkaa pönkittää valtaansa vanhaan malliin vaan tehdä esimerkillistä politiikkaa. Vastavoima ja uudistaja voi olla vain silloin, kun tekee asioita eri tavalla. Jos puhutaan säästöistä sitten tingitään ihan itse näyttäen esimerkkiä. Perussuomalaisen aatteen vetovoima on hiipunu alkuinnostuksen jälkeen ja ihan syystä - myös nuoriso-osaston.

 

Perussuomalaisita Nuorista tulee leimallisesti ensimmäisenä mieleen maahanmuuttokritiikki. Itsekin politiikasta kiinnostuin itseasiassa luettuani vuosia sitten Iltalehdestä "ääriharava" tekstin Jussi Halla-ahosta. Kuitenkin huono maahanmuuttopolitiikka johtuu huonosta politiikasta. Lääke huonoon politiikkaan on suora vaikuttaminen - suora demokratia. Kansalaisten tulee ottaa politiikka takaisin edustajilta, eturyhmiltä ja virkamiehiltä, kun homma ei enää mielytä. Tässä korostuu yksilön oma vastuu. Valta on lainassa. Hyvinvointiyhteiskunnan rahoitusvajeen myötä vastuu on tulossa ainakin takaisin vääjämmättä.

 

Kyseessä on pitkälti ihan omasta elostaan ja ympäristöstään kiinni ottaminen - elämänhallinta ja vastuullisuus. Ja ikävä kyllä näiden itsestään selvyyksien nosto ja alleviivaaminen on tässä hetkessä elintärkeää politiikkaa. Lääkkeet Suomen nostamiseen tästä kurimuksesta. Tuosta sitten notulit kohti poliittisen järjestelmän murrosta ja parempaa suoraa demokratiaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat