MiikkaKristianSatama Tulit niin kuin laiva.

Tänään muistetaan itsenäiset voitot ja sivuutetaan häviöt

Töistä kämpille noin kello 18.25. Ylen Ykkönen auki. Minuutti Jari Tervon horinoita. Telkkari kiinni.

 

VMP.

 

Tänään muistellaan sitä kuinka vapaus-, talvi- sekä jatkosodan sankarit väistivät kolme kertaa neuvostososialismin vyöryn. Kaikki kunnia heille. Mutta se neljäs punainen aalto jäi nuoremmilta polvilta väistämättä.

 

Tässä ollaan ja muistellaan itsenäisyyden alkutaipaleen juttuja, kun muuta kelpoa tarinaa ei ole 99-vuotiaassa itsenäisessä Suomessa.

 

Liian kipeää availla suomettumisen vuosikymmeniä, 80-luvun kasinotaloutta, 90-luvun lamaa saati 2000-luvun velkaantumista. Valtaosaa Suomen "itsenäistä" historiaa...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama

Tarkennuksena sen verran, että vapaussota oli ensimmäinen vyöry sitten talvi ja jatkosota oli molemmat sitä toista ja tuo kolmas on sitten tämä jonka alle jäätiin..

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Tuo kolmas aalto oli globaali ja tuhovoimainen; kulttuuri-marxismi rapautti länsimaiden perusarvot. Rapautuminen jatkuu, vaikka Neuvostoliitto on jo hajonnut. Mistä on kysymys?

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama

Se on hyvin moninainen oikeastaan kaikki elämän ja yhteiskunnan alueet kattava kysymys.

Keskeistä oli toki se että vasemmisto luopui sosialismista eli vastuustaan luoda tuotantovälinein kasvua, koska siinä epäonnistui katastrofaalisesti. Katastrofi ilmeni kymmeninä miljoonina ihmisuhreina. Suurempana tragediana kuin maailmansodat. Vastuu kasvusta ja resurssien teosta annettiin pois ja siirryttiin elämään muiden aikaansaannoksista ottamatta itse vastuuta.

Noin yleensä tämä punainen aalto ilmenee vastuun siirtona pienemmällä ihmisryhmälle tai jopa tulevien polvien siivellä elämisenä. Vapautta ilman vastuuta mahdollisimman pitkälle ja tietty jonkun siivellä.

Toimituksen poiminnat