MiikkaKristianSatama Tulit niin kuin laiva.

Kesän ulkoministerivaali

Maksoin Perussuomalaisten jäsenmaksun. Tämän johdosta omaan rivijäsenenä äänioikeuden kesän puoluekokouksen puheenjohtajavalinnoissa. Uudet jäsenet ehtivät vielä mukaan äänioikeutettuina. Tuoreiden jäsenten äänioikeudesta on ollut liikkeellä väärää tietoa, sitä on myös tarkoitushakuisesti levitetty, ja ihan omienkin toimesta. Se on sitä puoluepolitiikkaa.

Näyttäisi siltä, että Timo Soini saa kovan haastajan Jussi Halla-ahosta. Tästä kielii satakuntalaisittain etenkin se, että piirin puheenjohtaja Anssi Joutsenlahti on aloittanut jo Soinin kampanjan Facebookissaan sekä Demokraatti-lehdelle antamassaan haastattelussa. Laura Huhtasaari on pommivarmasti yksi puolueen seuraavista varapuheenjohtajista, ja liputtaa taasen Halla-ahoa.

Soini ei todellakaan ole astumassa syrjään parin hallitusvuoden jälkeen. Luotettunsa Jussi Niinistö sekä Sampo Terho ovat tehneet selväksi, etteivät kisaa Soinia vastaan. Toinen kaksikosta napannee yhden varapuheenjohtajan paikan. Paine Halla-ahon ehdokkuudelle on kova kentältä. Vetäytyminen vaalista olisi pyllistys kannattajilleen.

Kisa on myös siltä kantilta kutkuttava, että vaali vaikuttaa hallituksemme kokoonpanoon. Kyseessä onkin osaltaan ”ulkoministerivaali”. Jäsenistöllä on merkittävä valtakirja. Näin toimii demokratiamme. En jaksa uskoa merkittävään hallituskriisiin, mikäli Halla-aho valittaisiin. Sipilän ”iso missio” menisi sekaisin juuri siinä kohtaa, jos Halla-ahosta tehtäisiin numero.

Halla-aho kiihottavana poliitikkona olisi sisäpoliittisesti ministerinä kauhistus - ulkomailta katsoen pienempi. Soinin vahvin sisäpoliittinen kannatus löytyykin tällä kertaa muista eduskuntapuolueista ja konkurssin tehneestä SMP:stä. Perussuomalaisten sisällä Halla-aholla on mahdollisuus voittoon, ja sen tulee ratkaista. Valinnalla on vedenjakajan roolia puolueessa.

Halla-ahon kannalta on tärkeää ottaa roolinsa hallituksesta, ja siellä osoittaa, ettei hän ole mikään mörkö vaan hän täyttää vaativatkin mitat, niin kärkiosaamisessa kuin yleispoliittisessa ajattelussa. Halla- aho on ottanut selkeästi kriittisempää roolia Euroon ja Unioniin. Soinille tulee varmasti jo ennen helteitä hiki.

 

 

PS. Teksti julkaistu myös Satakunnan Kansassa sekä Kankaanpään Seudussa (pidempi versio).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Halla-ahon kannalta on tärkeää ottaa roolinsa hallituksesta, ja siellä osoittaa, ettei hän ole mikään mörkö vaan hän täyttää vaativatkin mitat, niin kärkiosaamisessa kuin yleispoliittisessa ajattelussa."

Ei sitä niin vaan oteta, Halla-ahon mahdolliseen ministerinpestiin on sanansa sanottavana keskustalla ja kokoomuksellakin.

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama

Taisin tekstissä tuohonkin mielipiteeni antaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eikai puolueenpuheenjohtajanvaihtuminen edellytä ministerivaihdoksia.

Oliko Maalaisliiton puheenjohtaja Viljami Kalliokoski koskaan ministerinä ?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Ulkomisteri" Halla-ahosta voi tulla, mutta ei missään tapauksessa ulkoministeriä, saatpa nähdä.

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama

Huumoria on hyvä olla. :) Korjasin erheeni otsakkeesta.

Jää nähtäväksi. Jussi taisi väläyttää että haluaisi salkkujakoon muutoksia. Salkkujako kyllä peilaa Timon ambitioita. "Tilipäivä" taisi olla hänen terminsä.

Jussille voisi varmaankin sopia monen mielestä "tuomiopäivä". Se on muuten väistämätön päivä se, sano Arskakin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Riippuu siitä, kuinka paljon ja millaista porukkaa nämä uudet jäsenmaksunsa maksaneet ovat. Vuoden 2015 puoluekokouksessa äänestyksiin osallistui vajaa 700 jäsentä. Joten 700 uutta jäsentä pistää halutessaan pakan ihan haluamaansa muotoon.

Viimeksi tosin taidettiin äänivaltaisuudelta edellyttää, että kuluvan vuoden jäsenmaksu on ajoissa maksettu eikä edellisen vuoden jäsenmaksu ole maksamatta. Jälkimmäistä voi tietenkin tarvittaessa luovasti soveltaa vastaheränneisiin...

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama

Siä on ihan kaikkia. Tämä johtuu osaltaan kuntavaaleista joissa strategiana on jälleen haalia listat täyteen. Joskin varmasti vähän valkataan.

Asia on varmistettu osaltani ihan puoluetoimistolta, ja jos on jäsenyys kunnossa on äänioikeus kunnossa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #6

Asia vilpitön. Joskus vain pikkupiru iskee...

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama Vastaus kommenttiin #7

Pikkupirujen kanssa pärjää aina. Suoranaiset perkeleet ne haasteet tekee.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #8

Kuntavaalientuloksella voi olla myös merkitystä puheejohtajan valintaan, torjuntavoittona voidaan pitää jos 600 valtuutettua tulee valituksi, eli noin puolet viimekertaisesta.

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama Vastaus kommenttiin #10

Kaipa se voivaikuttaa. Heikko menestys olisi varmaankin Halla-ahon etu. Itse tulen tekemään ainakin ihan saman työn oli vaikutus mikä vain.

Toimituksen poiminnat