MiikkaKristianSatama Tulit niin kuin laiva.

Viikonloppuna nähtiin puoluedemokratiaa - tästä on hyvä jatkaa

Suora jäsenvaali on eduskuntapuolueissamme poikkeus. Oikea demokratia voi yllättää ja tehdä radikaalejakin ratkaisuja. Näimme siis viikonloppuna lähinnä demokratiaa. Se ei kaikkia mielytä. Siihen ei ole varmaankaan totuttu. Ei edes persuissa, koska tämä oli vasta se vaali, jossa oli jotain mistä valita. Voiton vei selkeästi nuivan linjan edustajat. Linja jonka merkitystä puolueen menestyksessä on vähätelty. Jokainen perussuomalainen kansanedustaja on varmasti saanut osansa nuivia ääniä.

 

Vaaleja tulee säännöllisesti uusia. Parin vuoden päästä viimeistään Perussuomalaisessa puolueessa. Sitä ennen käydään eduskuntavaalit ja europarlamenttivaalit. Luottamushenkilöt ovat entistä alisteisempia työnsä tuloksille, ja vaikuttaisi siltä, että perinteinen kampanjointi on alkanut menettää merkitystään. Tässä suurena vaikuttimena internet koko ajan merkittävämpänä tiedon jakeluakanavana. Näimme viikonloppuna kuinka perinteinen kampanjointi myös kyseenalaisine keinoineen, otti turpaansa ja pahasti. Toivottavasti tämä sama ilmiö näkyy vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Perussuomalaiset ovat suurin somepuolue. Tuossa toinen asia, mitä on vähätelty. 

 

Ja nyt puheenjohtajana on nuiva Jussi, joka on vielä somepioneeri. Ei kauhean yllättävää...

 

Demokratiaa on jatkossakin ainakin perussuomalaisissa, jos sääntöjen mukaan mennään. Demokratiassa voi tehdä linjavalintoja. Ne voivat olla väliaikaisia tai pidempiä fokuksia. Kun jokin asia hoidetaan kuntoon sen merkittävyys pienenee. Maahanmuuttopolitiikka ei ole edelleenkään perustavin osin kunnossa, vaikka siihen on tarkennuksia tehty. Uusi siirtolaisvyöry on edelleen mahdollinen. Merkittävää roolia asiassa näyttelee EU, joka ei noudata omia sääntöjään tässäkään asiassa. Siirtolaiskriisi on vahvasti EU:n kriisi.

 

Unionipolitiikan kuntoon laittaminen ei olisi edes kovin pitkä projekti, jos se saa tarvittavan tuen. Sitten voitaisiin siirtyä seuraaviin asioihin. Ei yhden asian puolue, vaan yksi huoli vähemmän puolue. Nyt on valittu kohtuu selkeästi asiat, mitä aletaan laittamaan nyt ainakin remonttiin. Jo lähitulevaisuudessa toivottavasti unionipolitiikkamme on kunnossa, ja päästään valitsemaan uudet teemat keskiöön. Ja teemojahan riittää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Miksi Timo Soini luonnehti tulosta "natsien vallankumoukseksi"?

http://marirantanen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2383...

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama

Timo ei tiedä mikä häneen iski, vaikka omien sanojensa mukaan tuntee tämän kansanliikkeen läpikotaisin.

Reaktiot joita näemme vain alleviivaavat tehdyn muutoksen tarvetta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset