MiikkaKristianSatama Tulit niin kuin laiva.

Juha Sipilä, eikö perussuomalaisten enemmistö ole kansanryhmä?

Jussi Halla-ahon tuomio on uskonrauhan rikkominen sekä kiihoittaminen kansanryhmää vastaan 50 päiväsakon arvoisesti vuodelta 2012. Rikollinen teko tapahtui nettikirjoituksen muodossa 2008 - ennen kuin Halla-ahosta tuli Helsingin kaupunginvaltuutettu. Eduskuntaan Halla-aho valittiin 2011 vaaleissa.

 

Jyväskylän puoluekokouksessa 2017 selkeän enemmistön valitsema uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho tarjosi puolueensa jatkamaan hallituksessa 2015 sovitun hallitusohjelman mukaisesti. Pääministeri Sipilä ja ministeri Orpo torjuivat ihmisen ja hänen takanaan olevan ihmisjoukon - kansanryhmän. Muuta syytä ei ollut. Joku raja löytyi.

 

Sipilä teki perussuomalaisille "pakolaiset". Tarjosi kotiaan, ja kuitenkin lopulta perui kortteerin - vedoten turvallisuuteen tuolloin. Yhteiselo perussuomalaisten enemmistön kanssa ei kuulemma onnistuisi, koska arvot ovat niin eriäväiset. Perussuomalainen maahanmuuttokritiikki on perustunut pitkälti siihen, että räikeästi eroavien kulttuurien eli arvojärjestelmien yhteiselo ei ole todistetusti toiminut. Aika paradoksi. Eikä ole Keskustan väki saati sen paremmin Kokoomuksenkaan väki tätä hommaa kautta linjan allekirjoittanut.

 

Laitetaan korvan taakse 20 kuukaudeksi. Kansanoikeutta eikä mitään päiväsakkoja jaetaan sitten 14.4.2019 käytävissä eduskuntavaaleissa. Voi myös olla, että 2018 on pari kohtuu kireätunnelmaista puoluekokousta. Sotkamossa Keskustan 112-vuotispuoluekokous ja Kokoomuksella Turussa omansa. Voipi olla, että tulee puheenjohtajavaihdoksia. Ne on ihan virkistäviä. Voin taata.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ei, perussuomalaiset ja heidän kannattajansa eivät ole kansanryhmä. Eikä sillä muutenkaan ole väliä, jos puolueen johto katsotaan kelvottomaksi yhteistyöhön niin voi voi.

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama

Kyse ei ole edes loppuviimeksi maahanmuutosta tai unionipolitiikasta vaan demokratian alemmuustilasta, jonka takuumiehinä Sipilä ja Orpo toimivat. Rasismisyytökset ovat vain sumuverho, jolla vakiintunutta maan tapaa suojellaan

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ei, sanoisin että kun puheenjohtajiston mielipiteet ja ulostulot ovat olleet sellaisia kun ne ovat olleet, niin valinta on ollut helppo. Sitä on ehkä vaikea hyväksyä, mutta niin se on.

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama Vastaus kommenttiin #3

Presidentti taisi todeta että Jussilla ja Teuvolla olisi näytön paikka. Toki nimeämättä. Eipä annettu näytön paikkaa. Molemmat ovat kuitenkin todenneet, että jotain olisi voinut eri lailla ilmaistakin.

Kuten kirjoituksessa koitan tuoda julki on Jussin tuomiosta ja tuomioon johtaneesta kirjoituksesta alkaa olla jo aikaakin. Ja etenkin kun ajalta ennen poliittista uraa.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Mistä demokratian alennustilasta. Hallituksen enemmistö heitti vähemmistön ulos. Se on ihan oikeaa demokratiaa.

Te saitte mitä Jyväskylässä tilasitte. Eivät kai Sipilä ja Orpo niin tyhmiä ole, että pitävät nuivat hallituksessa kiristämässä niissä asioissa, jotka tulevat esiin hallitusohjelman ulkopuolelta.

Antti Kantola

MIKSI ihmeessä vdät tähän Sipilän? PORMSTARI jyrähti, että PS pois hallituksesta, eikä siinä sitten ollut Orpolla vaihtoehtoa pelisiirroille. Kokoomuksen pj on niin usein vaihtunut (sitä sanotaan populismiksi), ettei ole varaa Orpon lähteä hyllylle. Talouskasvu ja sote ja maakuntauudistus olisi varmistettu perussuomalaisilla, mutta nyt ei kukaan voi tietää, mitä tuleman pitää. OIKEA ratkaisu tietenkin olisi ollut, että Orpo ei olisi kuunnellut pormestaria.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Halla-aho on saanut parhaan yliopistokoulutuksen. Miten tällainen henkilö kirjoittelee ja toimii kuin rääväsuinen katupoika? Tulee Göbbels mieleen.

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama

Yhtäläistä Göbbelssillä ja Jussilla ei liene kuin älykkyys.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Myös oppiarvo on sama.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Mitä mies tekee älykkyydellä, jos ei osaa olla viisas ja järkevä?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Molemmat ovat humanistisen alan tohtoreita ja Göebbels haki jännitystä elämäänsä pyörimällä äärikansallisessa liikkeessä, vaikka se luopui ajamasta joitakin hänelle tärkeitä asioita. Jussi kirjoitti vuosikymmen sitten tekstejä muna kädessä öhlyävistä muslimeista, negridien luontaisesta alemmuudesta ja siitä miten toivoo eri mieltä olevien naisten raiskausta. Näin hän sai elämäänsä jännitystä käymällä urheasti monikulturistista eliittiä vastaan ja hän seisoo yhä kirjoitustensa takana.

Antti Kantola

Olen joskus todennut, että pitäisi säätää kolmen ison puolueen hallitustapa. Nyt meillä lienee kahden puolueen ja yhden eduskuntaryhmän muodostama hallitus. Se on liikettä oikeaan suuntaan. Pienpuolueiden tuella voidaan vehkeillä heidän vaa'ankieliasemallaan.

Antti Kantola

JUHA SIPILÄ? Miksi jahtaat Sipilää?? Sipilä on uhri yhdessä perussuomalaisten ja Suomen kansan kanssa! Se meni näin nääs, että pormestari ärähti isännän äänellä, että Kokoomus ei voi perussuomalaisten kanssa enää olla hallituksessa. Orpo ymmärsi, mitä se tarkoittaa ja lopun tiedämme. Kyllä kansa tietää.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Sipilä on kasvanut miljonääriksi kepuloimalla, eikä millään rehellisellä työllä.

Mies puhuu arvoista, ja hoitelee julkisia varoja omaan käyttöön bisneksissä.
https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipila...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Se nyt vaan on maan tapa eikä mikään Sipilän yksinoikeus. Pitäisi siis muuttaa täkäläisiä kutyymeitä, ja tähän ei riittäne yhden toimijan nostaminen tikun nokkaan.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #13

Suomea on myyty ulos jo kauan, syöttötariffi tuulivoimalle (Pekkarinen), kaivokset, Helsingin Telakka, jne.. - valtion velkaa on kasvatettu tarkoitushakuisesti. Suomi aiotaan pudottaa EU-liittovaltioksi, mitä arvoja tämänkaltaisella politiikalla kunnioitetaan?

Olisi korkea aika ryhdistäytyä ja lopettaa pilvissä leijuminen. Ei Suomi prosentin väkimäärällä ole mikään vaikuttaja EU:ssa, se pitää jokaisen poliitikon ymmärtää. Maailmanlopun lietsonta ja ilmaston lämpenemisen hillintä antaisi muka valtuudet ajaa Suomi EU:n holhottavaksi.

Antti Kantola Vastaus kommenttiin #14

Joo, suomea on myyty ulos jo kauan. Et tiedäkään kuinka kauan. Heinäluoma taannoin kirstunvartijana möi Postipankin ulkomaille, jotta saapi KAHDEN vuoden sosiaalikulut katetuksi ja kansa on tyytyväinen. Kunpa SDP ei ikinä enää roikkuisi hallituksessa. Nimittäin kun esim nyt juuri on talouskasvu hyvällä 2-3 % oraalla, niin sdp olisi kai valmis palkankorotuksiin eli leikattaisiin oras pois, ennenkui on kunnon satoakaan korjattu. Antti Rinne vannoutuneena ay-pomona ei voisi hallituksessa ollessaan vastustaa palkankorotusvaatimuksia, vaikka ne olisivat kuinka epärealistisia.

Antti Kantola

Sipilää ei tähän pidä sekoittaa. Pormestarin arvovallalla ja Orpon toteutuksella näin kävi. Sipilä on uhri yhdessä perussuomalaisten enemmistön ja Suomen kansan enemmistön kanssa. Suomen talous taitaa olla suurin uhri, sillä todennäköisesti RKP+KD ei täytä persuaukkoa, vaan ennenaikaiset vaalit tulee ja sitten SDP jyllää vihreiden ja Vasemmsiton kanssa. Paitsi että jos persuja ei saada kahtia, niin tulee superjytky ja Halla-aholaiset astuu puikkoihin.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Ps:n uusi puheenjohtajisto sai taakseen n. 10 % puolueen jäsenistä. Että mikä enemmistö?

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama

Vanhaa puheenjohtajistoa äänesti vielä vähemmän... ja kaikki oli kyllä kutsuttu ja tervetulleita.

Antti Kantola

Setelit jäi halla-aholaisille, selkäranka soinilaisille.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Satama on, ilmeisen tarkoituksellisesti, käsittänyt väärin termin "kansanryhmä". Tai vaihtoehtoisesti luonut sille ihan oman määritelmän omaan käyttöönsä. "Kansanryhmä" siinä tarkoituksessa kuin sitä esimerkiksi (rikos-)laissa käytetään, tarkoittaa kansallista ryhmää. Siis sellaista joka jonkin kansallisen piirteen kuten kielen, asuinpaikan, tapojen (sis. uskonto) y.m.s. perusteella on tarkoituksenmukaista erottaa omaksi ryhmäkseen.

Jos alamme tuolla tavoin erotella halla-aholaisia persuleita "kansanryhmäksi", me joudumme antamaan saman statuksen myös demuleille, kepuleille, kokkuleille, vassuleille jamitäniitäonkaan. Mukaanlukien urheiluseurat, nypläyspiirit ja päristelevät ylipainoiset mopopojat nahkaliiveissään. Satamakin siis varokoon, ettei syyllisty .... sellaiseen josta muita syyttää.

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama

En nyt ehkä käyttänyt täysin eksaktisti termiä, mutta idea on se että ei ketään tule syrjiä aatemaailmansa takia siinä missei ihonvärin tai etnisen statuksen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Poliittisesta yhteistyöstä kieltäytyminen siksi, että toisen aatemailma ei täsmää riittävästi oman kanssa ei ole syrjintää vaan sitä, että yhteistyötä tehdään niiden kanssa joiden kanssa asioista voidaan sopia. Politiikan tosielämässä se tarkoittaa, että Sipilän ja Halla-ahon aatemaailmat eivät kohtaa riittävästi joten molempien on etsittävä yhteistyökumppaninsa muualta. Syrjinnän kanssa sillä ei ole muuta tekemistä kuin, että Halla-aho pyrkii syrjimään sellaisia joita Sipilä ei aio syrjiä.

P.s. omien merkityksien keksiminen yleisesti hyväksytyn merkityksen sisältäville sanoille ei edistä kommunikaatiota eikä viestin perille menoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset