Juhannussima 2017

Perussuomalainen sima muotoutuu viidestä keskeisestä raaka-aineesta. Puolueen rakentaminen Suomessa on kovin hankalaa ja tämän puolueen nousu kartalle oli usean eri muuttujan keitos.

 

Hiiva

Ensimmäinen raaka-aine luontaisesti oli SMP:n rauniot. Siellä ne keskeiset uskolliset aktiivit ympäri Suomea. Turujen ja torien perinteinen työ oli tämän osasen erikoisosaamista. Itselle läheisempi tuttavuus, joka ilmentää tätä ainesta on Anssi Joutsenlahti Kankaanpäästä. Aikaa ja omaa rahaa on mies sijoittanut toimintaan sen verran, että hattu päästä. Unohtamatta vaalimenestystä. Ilman hiivaa ei tule mitään, ja se on keskeinen kaneetti.

 

Fariinisokeri

Toinen palikka on maahanmuuttokriittinen falangi. Eli Halla-aho etunenässä ja muita keskeisiä mm. Juho Eerola ja Olli Immonen. Osaansa näyttelee jokseenkin torsoksi jäänyt puoluehanke Muutos 2011, johon alunperin kaavailtiin Halla-ahoa nokkamieheksi. Maahanmuuttokriittisen siiven erikoisosaaminen oli sosiaalisessa mediassa, joka oli ainut paikka missä käydä maahanmuuttokeskustelua vielä vuosia takaperin. Keskeinen osanen myös.

 

Sokeri

Kolmas keskeinen raaka-aine oli sitten bandwagon-siipi eli eri tasojen opportunistit, jotka näkivät perussuomalaisuuden imun ja mahdollisuutensa. Tätä ryhmää ei ole helppo laittaa SMP:läisiin saati maahanmuuttokriittiseen siipeen. Siksi se on omansa. Opportunistisiipeä ei tule nähdä negatiivisena ilmiönä vaan tuiki tarpeellisena volyymina ja osasena kokonaisuutta. Osa heistä on elimellinen osa puoluetta edelleen sillä muuta poliittista kotia heille ei ole. Ja edelleen politiikka on pääsääntöisesti kannatuspeli ja kannatus on edustajissa. Se ratkaisee paljon. Jopa enemmän kuin puolueohjelmat sun muut paperit.

 

Edeltävät kolme ovat puolueen kolme keskeistä ainesta. Puolueen hajaannus ei ole yksinkertaista kahden ryhmän eripuraa. Keitos on monimutkaisempi. Puolue kuitenkin toimii ympäristöönsä elimellisesti. On siis kaksi muutakin ainesosaa.

 

Vesi

Kansalaiset eli äänestäjät ovat perusraaka-aine eli elämän vesi. Myös osaltaan elinympäristö noin muutoin esimerkiksi puoluelainsäädäntö.

 

Sitruuna

Kitkeryys on tärkeää se herättää aistit. Poliittiset arvostelijat ja "rasismin"  tai "petturuuden" väsymättömät huutelijat ovat se, joka pitää hereillä ja luo osaltaan tästä keitoksesta sen mitä se on. Perinteinen media on ollut perin sitruunainen. Ilman sitruunaa maku olisi pliisu. Tärkeä osa kokonaisuutta.

 

Ilman näitä kaikkia raaka-aineita perussimasta ei olisi tullut, mitä se nyt on. Sima vaatii siis paljon. Ja se pitää vielä valmistaa oikein.

 

Simaa seisotetaan öpaut päivä ennen pullotusta. Perussiman taival on joskus myös seisteistä. Silti jotain tapahtuu kokoajan. Prosessi etenee.

 

Pullotettaessa simaa siihen lisätään rusinat vähän kuin vaaleihin lähdettäessä, ja seisotetaan taas lisää. Rusinoiden funktio on osaltaan se, että niiden nousu pintaan öpaut viikon päästä kertoo siman olevan valmista.

 

Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen sokerien suhde muuttui fariinisokerivoittoiseksi. Perussima on nyt siis tummenpaa. Jonain tulevana juhannuksena saatetaan tehdä vaaleampaa. Nämä vaihtelee, ja aina tulee vähän erilaista, väittäisin.

 

Itse nautin simani ilman rusinoita eli ne jää mukin pohjalle tai poistan ne muutoin. Juha taasen tykkää noukkia rusinoita toisten simasta. Se ei silti siman ystävää häiritse yhtään. Mitään tärkeää ei ole juhlajuomastani viety. Pitäköön rusinat, jos ovat hälle mieleen. Seuraavaa simaa kohti. Nyt juodaan tätä, josta Juha nussi rusinat.

 

Ja näillä siivin oikein hyvää Jussia kaikille, jotka Jussista tykkää. Ei tää niin vakavaa ole. <3

MiikkaKristianSatama
Perussuomalaiset Pori
Ehdolla kuntavaaleissa

Vapaus, vastuu ja suora demokratia

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu