MiikkaKristianSatama Tulit niin kuin laiva.

Kiitos Lauri Nurmi!

Kuukausia sitten sähköpostiini alkoi sadella Lännen Median Lauri Nurmelta uteluja liittyen perussuomalaisten sisäisiin asioihin. Viittasin kintaalla moisille luonnollisen mediakriittisenä persuna. Uteluja sateli oikeastaan kaikille tutuille persuilleni myös.  Keskusteluissa neuvoin ihmisiä antamaan tietoja vain tyyliin maksua vastaan, ja pidin kyselyihin vastanneita vähän kyseenalaisina. Katsoin toki kysymykset läpi mutten vastannut niihin kertaakaan.

 

Ihmetystä herätti itseni lisäksi se, että mistä Lännen Medialla oli kattava ”rekisteri” perussuomalaisten yhteystietoja. Persumaisesti jopa epäiltiin, että vuotaako jäsenrekisteri jostain. Tuoreessa kirjassaan Perussuomalaisen puolueen hajoamisen historia Lauri Nurmi valottaakin, että heidän rekisterinsä oli koottu ”miehissä” netistä perussuomalaisten nettisivuilta. Se on kova urakka siksi epäiltiinkin, että yhteystietoja on ollut jostain saatavilla helpommin.

 

Nyttemmin kirjan luettuani suhtaudun valoisammin median tilaan ainakin Lauri Nurmen osalta, ja jatkossa saatan jopa vastata Lännen Median uusiin uteluihin. Persudataa on käytetty suhteellisen asiallisesti. Tuskin Lauri Nurmen kanssa kalakavereiksi tullaan, mutta mediaan kaveri luo uskoa ammattimaisella otteellaan. Se ei ole pikku juttu, että journalisti vakuuttaa persun, vaikka en ole itsekään kauheita mörköjournalisteja tavannut liiaksi.

 

Oletin luontaisesti, että kirja olisi täyttä sontaa ja rahastusta. Torstaina kirja kuitenkin tarttui matkaani grafiittikynäpaketin kylkeen, ja oli hintansa arvoinen. Viikonloppuna kirjaa selaa jo toinen persu. Hyvän pitää antaa kiertää.

 

Pessimisti-persu ei koskaan pety, mutta ilahtuessaan ilahtuu yllättäen ehkä jopa kaksin verroin. Olenkin erittäin mielissäni. Lauri Nurmen kirja on hel… erittäin hyvä. Suosittelen lämpimästi. Perussuomalaisten hajoamisen historia on kirja, jota yhdenkään lukutaitoisen perussuomalaisen ei tulisi sivuuttaa saati politiikasta noin muutoin kiinnostuneen oli karva mikä vain.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset