MiikkaKristianSatama Tulit niin kuin laiva.

Mitä perjantain 2.2.2018 lakko edustaa ja haluatko olla siinä mukana?

  • Siellä on vuorten keskellä ratkaisu kätkössä. Enkä tarkoita natsikultaa.
    Siellä on vuorten keskellä ratkaisu kätkössä. Enkä tarkoita natsikultaa.

Tämänkin päivän piti sitten koittaa. Pari tuntia töitä ennen vapaita jäljellä, ja "luottamusmies" astelee koppiin. Maanantaina tulee kullekin kuulemma tietoa siitä onko perjantai lakkopäivä, jahka saavat kokouksensa pidettyä. Kysymyksen lakkoon osallistumisesta osuessa kohdalleni totesin, etten kuulu liittoon eikä tämä ole taisteluni muutenkaan - eli en osallistu. Asia ei ollut sillä selvä vaan olen ”itsekäs”. Rikkaan sananvaihdon jälkeen toppuuteltiin, että asiat tässä riitelee ei ihmiset. Aika henkilökohtaiselta kuulosti se ”itsekkyys”. Eipä siitä sen enempää.

 

Fakta tosiaan on se, että duunareista osa painaa mm. 24 tuntia talkoita samaan aikaan, kun työttömille pitäisi saada kaivettua aktiivisuustunteja 18 tuntia 65 päivää kohti. Kaheleita virityksiä. Jälkimmäistä vastaan nyt sitten joukolla meinaavat. Tämä lakko on varmaan vähän kuin presidentinvaalit. Eli sillä yllättäen vaikutetaan moneen asiaan kuten Natoon liittymiseen ja Keskusta-puolueen johdon asemaan. Kannattanee kunkin siis miettiä tahoillaan, että missä on mukana. Lakon kautta ehkä jopa äärivasemmiston historiallisesti kohtalokkaassa voimaannuttamisessa. Kannattaa miettiä keiden ”kiakkovieraiden” joukossa lopulta perjantaina seisoo, ja mitä tulee kylväneeksi. 

 

Aiemmin työkaverien kanssa aiheesta keskusteltiin hyvässä hengessä, ja aika yksimielisesti tätä aktiivimallilakkoilua pidettiin outona mielenilmauksena. Etenkin kun aiemmin Kilpailukykysopimuksesta ei saaneet aikaan järkevää pakettia. No silti nyt sitten ovat solidaarisuudesta jäämässä kotiin, vaikkei tämän kaltaiseen poliittiseen lakkoon ole painavia syitä osallistua. Ei ole oikein kostaa työnantajalleen maan kyseenalaisen hallituksen toimia.

 

Tuntuu, että halua on asioihin vaikuttaa, mutta puuttuu hyvät väylät. Sitten tartutaan sarvineen ja hampaineen keinoihin, joita ryvettyneet intressiryhmät masinoi. Presidenttiehdokas Huhtasaari on todennut, että haluasi Suomeen suoraa demokratiaa eli tarvittaessa kansanäänestyksiä. Sveitsin demokratiamallissa asian tiimoilta vireillä oleva kansalaisaloite,  joka on kerännyt jo yli 100000 allekirjoitusta johtaisi suoraan kansanäänestykseen ohi eduskunnan. Lakkoilu ja mielenosoittaminen on aina rikkovaa. Tarjolla olisi rakentava vaihtoehto.

 

Perussuomalaisena toivon, että puolue ottaa suoran demokratian kärkiteemakseen. Täysin toivottomalta se ei näytä sillä puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja on Sveitsi-fani ja presidenttiehdokas, puolueen nuorisojärjestö on antanut julkilausuman suorasta demokratiasta, britit kansanäänesti itsensä ulos EU:sta ja istuva presidentti Niinistö on osaltaan peräänkuuluttanut Nato-kansanäänestystä. Viimeisimmän hallitussovellutuksen luulisi kertovan muillekin kuin perussuomalaisten äänestäjille, että edustuksellinen demokratia on rikki, eikä se parane edustajia vaihtamalla vaan pelin sääntöjä muuttamalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset