Kehitysavuksi sterilointeja ja porkkanaa?

Arno Kotro nosti hienosti Usarissa ylös liikakansoitusaiheen. Japanin väestön vanhenemisen kautta käynnistynyt väestön väheneminen on ollut uutisissa. Etenkin sen takia, ettei Japani ole lähtenyt korjaamaan ikärakennettaan maahanmuuttopolitiikalla kuten esimerkiksi Suomi. Japanin väestön vähentymisen tie on oikea tie länsimaille. Miksi korjata oikeanmallista ikärakennetta?, kirjoittelin taannoin Suomen tilanteesta.

 

Länsimaissa on kuljettu pitkä kivinen tie, ja syntyvyys on lähtenyt laskuun modernisaation ja koulutuksen myötä. Mutta mikä on oikea tie kehittyville maille, jotka painivat väestön nuorenemisen eli liikakansoituksen kanssa?

 

FAKTOJA:

 

1. Liikakansoitus on kansavaellusten juurisyy, jota ilmastonmuutos saattaa entisestään kiihdyttää.

 

2. Kehitysapu nykymuodossaan on epäonnistunut liikakansoituksen taittamisessa.

 

3. Liikakansoituksen takana on merkittävin osin kehittymättömyys sekä kulttuurit/uskonnot: 

* Katolisille (jne.) lapsi on siunaus ja perhesuunnittelu syntiä. "Täyttäkää maa ja…"

* Islamin piirissä syntyvyys on voimapolitiikkaa "Kohtu on Islamin paras ase" – Ajatollah Khomeini.

* Intiassa taitaa olla ennätys vanhimmasta äidistä (keinohedelmöitykset). Lapset nähdään vanhuudenturvana.

(* Kiinassa määrä on nähty perinteisesti voimavarana. Kiina siirtyi kahden lapsen politiikkaan.)

 

PAHAA MUTTA  TOIMIVAA LÄÄKETTÄ:

 

1. Kahden lapsen politiikka ja sterilisaatio-ohjelmat

 

2. Länsimaiden tiukka maahanmuuttopolitiikka

 

3. Naisten aseman parantaminen mm. koulutuksella on tärkeää, mutta hidasta. Perhesuunnittelu vapauttaa naiset kotoa yhteiskuntaan parantaen heidän asemaansa nopeammin. Ns. "käänteinen asianhoito"

…………..

 

Kehitysapu tuleekin muuttaa ehdolliseksi. Kohdemaiden ollessa kehittymättömiä keinojen tulee olla päämäärätietoisia. Köyhät maat saisivat porkkanaa vain, jos sitoutuvat syntyvyytensä taittamiseen.  Eli itsensä auttamiseen. Malli voisikin olla yksinkertainen, jossa sterilisaatiosta maksettaisiin korvaus. Tärkeää on myös saada kehitysmaat ymmärtämään ongelman vakavuus ja mittasuhteet.

 

Kehitysapu on hukkaan heitettyä, jos ruokittavia ja yhteiskunnan ulkopuolelle väkisinkin jääviä suita tulee koko ajan lisää. Samaan aikaan naiset pysyvät kotona ja tietävät roolinsa. Väestöpaine on suurimpia syitä sotiin ja köyhyyteen. Köyhät maat tarvitsevat asiassa tukea. Omillaan tie on kivinen.

 

Mikäli liikakansoitusta ei hoideta, on edessä ennennäkemättömät kansanmurhat, jatkuvat sodat, kansainvaellukset sekä epidemiat –  ihmishengen arvon romahdus. Todennäköistä on, että kauhukuvilta ei vältytä, mutta niitä voi merkittävästi lieventää päämäärätietoisella perhesuunnittelulla. Länsimaiden ei osaltaan tule olla liikakansoitussiirtola, ja vain pahentaa väestöongelmaa. Ja tässä erikseen ei tarvinne puhua maapallomme kestävyydestä, joka on suoraan sidoksissa väkimäärään osaltaan. Tämä on sitä politiikkaa vihreimmillään.

MiikkaKristianSatama
Perussuomalaiset Pori
Ehdolla kuntavaaleissa

Vapaus, vastuu ja suora demokratia

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu