MiikkaKristianSatama Tulit niin kuin laiva.

Tummia pilviä näkyvissä - Helle väistyy

Viikko takaperin ajellessa kotikonnulle kuuntelin Yle Puheelta valtakunnansovittelija Minna Helteen haastattelua. Kovasti tuntui muistini mukaan arvostavan pestiään ja availi laajastikin prinsiippejään viran hoidosta sekä ajatusmaailmastaan muutoinkin. Vaikutti erittäin pätevältä henkilöltä ja fiksulta ihmiseltä muutenkin.

 

Onkin jokseenkin yllättävää, että on jättämässä pestinsä, josta myös US uutisoi. Haastattelun ja tuoreen uutisen vertailua voi kiinnostuneet tehdä, ja todeta tekojen ja puheiden ristiriidan. Kyseessä on hyvä esimerkkitapaus ajassa, jossa elämme. Siksi mielenkiintoinen tapaus. Ennen kaikkea näin luovitaan työmarkkinakentän kärkipaikoilla sovittelijasta sekä vastaleiristä toiseen mielenkiintoisella ehkä jopa kysymyksiä herättävällä tavalla ilman suoja-aikoja saati periaatteellisia tunnontuskia. Joku voisi tässä kohtaa myös nostaa naiskortin sukupuolen autuaaksitekevyydestä maan tavan parantamisessa.

 

Asian taustana on piristyneen Teknologiateollisuuden tarjoama parempi pesti etenkin huomioiden sen, että työmarkkinoilla on myrskyn merkkejä ilmassa. Tummia pilviä on noussut ja varhaiskasvatuksen "laatumitoitukset" ovat vain yksi pilvirypäs. Julkisektorilla on merkittävää tyytymättömyyttä peruskoulutuksesta hoiva-alaan. Edessä valtakunnansovittelijalla lienee synkkä ja myrskyisä (t)yö. Tämä on varmasti syy miksi Helle luontaisesti väistyy. Voittoja ei ole tarjolla, kun taivas lyö tulta - vain turvaisia suojapaikkoja.

 

Vaalit ovat myös edessä piankin, ja demarit sekä ammattiyhdistysliike tulevat salamoimaan kovemmin kuin aikoihin. Näyttäisi myös siltä, että työntekijöiden ja työttömien sekä väliinputoajien suunnalta on tarjolla tulitukea. Pilvien väistymiseen uskovien optimististen leijan lennättäjien tulisikin kelata liitimensä alas, etteivät saa sormilleen. Edessä on myös vääjäämättä hehkutetun talouden noususuhdanteen jälkeen lasku.

 

Saa nähdä miten jyrkkä pudotus, jos kaikille luvataan rahaa ja resursseja sekä erehdytään antamaankin kovassa paineessa. Noususta on puhutta paljon vaikka velkaantuminen jatkuu. Seuraava hallitus nostanee velkaantumisen taas normaalille tasolleen. Mistä seuraavaksi aletaan luomaan kasvua, kun kotitalouksien velkaantuminen alkaa olemaan tapissa? Edessä voi olla laskukausi jolloin tarjolla ei ole halpaa (korot normalisoituu) velkarahaa elvytykseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset