MiikkaKristianSatama Tulit niin kuin laiva.

Kirsi Heikel - Ylen riippumaton politiikan toimittaja hallituksen leivissä?

"Ylen politiikan toimittaja ja Ykkösaamun juontaja Kirsi Heikel on laskuttanut ministeriöiltä ja valtion virastoilta yrityksensä kautta kymmeniä tuhansia euroja vuosina 2016–2018.", uutisoi Iltalehti.

 

Tuli tuossa kesällä Suomi Areenassa sillain tyhmästi tehtyä, että yleisöstä näytin kik... eikun huusin Kirsi Heikelin vetämän paneelikeskustelun väliin, että: "Onko toimittajalla mielipide?!?" Vastaus kuului: "Kyllä!" Arvostin rehellisyyttä. Impulssin jälkeen vähän kaduin, että oliko nyt ihan pakko, vaikka kyllä aihetta interventioon oli. Tapauksessa kyseessä oli Jussi Halla-ahon verraten ala-arvoinen kohtelu paneelissa.

 

Katumukseni asian suhteen liennyttyi tuorreimman uutisen myötä. Viimeisin uutinen kertoo kieltä, joka asettaa Heikelin toimintatavat kyseenalaiseen valoon - joskin eri kulmasta kuin itse tein kesällä. Omenassa taitaa olla mätää.

 

"Seuraa rahaa.", oli oiva oppi Timo Soinilta tonkia vallanpitäjien ja kenenkä vaan toiminnan riippumattomuutta. Häpeäpuheenjohtaja Soini taisi kuopata itsensä samaisen lauseen imperatiiviin eli muotoon: "Seuraa rahaa!", mutta se olkoon toinen juttu. 

 

Vaalirahasotku antoi osviittaa sille, että poliitikkoihin vaikutetaan. Joskaan kiitoksenvelkaa ei kuulemma jää tai ole - vain "maan tapa". Toinen kuvio on tietty se, että mitä kompensaatiotyötä löytää edustajatyönsä jälkeen. Makseleeko joku suuri firma "lisäeläkkeitä" konsultoinnista esimerkiksi. Toinen esimerkki voi olla siirtyminen uskollisen edustajapalveluksen jälkeen vaikkapa hyötyjäfirman johtoportaisiin. Rahahan näissä palkintotyömaissa on pitkälti kyseessä.

 

Toiminta on aika läpinäkyvää. Tämän tapaus Heikelinkin tiedot olivat saatavissa. Tuo läpinäkyvyys tekee asiasta "hyväksyttävämpää". Maan tavanhan kaikki tietää. Se nyt vaan on niin ja sille ei voi mitään. Jos minä en ota, niin joku toinen ottaa, ja sitä rataa... ei ole korruptiota kun se on tapa... ja Suomen pienet piirit, niin aina menee ristiin...

 

Politiikan toimittaja jonka "lisäeläke" perustuu ministerien johtamien ministeriöiden sponsorirahoihin on hyvä kuva siitä millä mallilla Suomen mediankin riippumattomuus voi olla, kun kurkkaa sinne sinivalkoisen peiton alle. Siinähän voi lisäeläkevirrat tyrehtyä, jos tekee julkisen leipätyönsä esimerkiksi liian hyvin. Outoa on se, että työnantaja ei ilmeisesti ole ollut huolissaan asiasta.

 

Julkirahoitettujen toimijoiden maksamia ylihintaisia juontokeikkoja kyseenalaistettiin aikaisemmin. Ehkä aiheellista on miettiä kenelle ja kuinka paljon rahaa jyvitetään. Ehkä pakollinen kilpailutus olisi paikallaan... yleisemminkin... Vai mitä markkinamallistit?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomen YLE on sosialistimaiden isoin ja kallein hapatus verovaroin, vaikka oma tuotanto on liki olematonta.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Heikelin palkka maksetaan siis verovaroista, kuten se olisi maksettu myös, jos hän olisi Ylen palkkalistoilla.

------------------------------------

Suomen medioista 98 % on oikeiston omistuksessa ja hallinnassa, mikä on suuri vääristymä ja vääryys, kun ajattelemme millainen yhteiskuntamme on ja keistä ja mistä se muodostuu.

Oikeistolainen arvomaailma tuottaa oikeistolaista sisältöä medioille.

Oikeistolaiset mediat julkaisevat juttuja, jotka palvelevat heidän arvojaan ja päämääriään.

Media on aina vallanpitäjien liittolainen.

Kaupalliset mediat palvelevat vain rahaa.

Mm. MTVlle valtio myönsi uutistoimintaan avustusta (verorahojamme) viime ja tälle vuodelle 3 miljoonaa euroa ja tuki voi jatkua myös tulevaisuudessa.

Ylen uutisissa luotan vähiten politiikan uutisointiin.

YLEen luotan kuitenkin eniten Suomen valtamedioista.

-------------------------------

Halla-aho: 'Työttömyys- ja sosiaaliturva ovat yhteiskunnan luksustoimintoja. Suurituloisten verotusta pitää keventää ja hädänalaisia ei pidä auttaa.'

Joko kansa tajuaa sen, että Persut EIVÄT OLE vähäosaisten ihmisten puolella!

Yhdenkään oikeistopuolueen (Kok, Kesk, Rkp, Krist, Sin, Persut) äänestämisestä ei seuraa mitään hyvää tavalliselle kansanosalle = 80 % maan kansalaisista ja se on kansan ymmärrettävä.

--------------------------------

Persuja tarvitaan Suomessa vain siihen, että maahanmuutto pysyy hallittuna, ei mihinkään muuhun.

Persut ovat äärikonservatiivinen oikeistopuolue ja heidän arvonsa ovat sen mukaiset.

------------------------

Perussuomalaisten kannattajista miehiä on 80 % ja naisia vain 20 %.

------------------------

Persujen edellinen puheenjohtaja olisi pakottanut raiskauksista raskaaksi tulleet naiset synnyttämään.

Naisista Persut ovat naisvihamielinen puolue.

Persut kannattavat Donald Trumpia, joka on patologinen valehtelija ja rikkaiden hyysääjä.

Persujen johtohahmoista yksi on tuomittu raiskauksesta.

Mitä vielä? Vaikka mitä.

----------------------------

'Kokemus on kova opettaja, koska se
vaatii ensin kokeen suorittamisen ja
antaa vasta sen jälkeen opetuksen.'

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Aika laajoilla viivoilla vetelit Halla-ahon sanomisia, sinänsä olet oikeassa että ne ovat luxustoimintoja haittamaahanmuuttajille, sen verran voisit pysyä totuudessa vaikka persuja inhoaisitkin.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Yleensä olen suositellut Päivin kommentteja, mutta tällainen vihapuhe persuja vastaan on täysin aiheetonta.Persut on paras eduskuntapuole, Halla-ahosta tulee pääministeri ja Trump on paras Usan pressoista about 70 vuoteen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Halla-aho: 'Työttömyys- ja sosiaaliturva ovat yhteiskunnan luksustoimintoja. Suurituloisten verotusta pitää keventää ja hädänalaisia ei pidä auttaa.'"

Missä Halla-aho on sanonut tuollaista?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset